Home » Eveniment   

Eveniment

Herta Muller in volumul "Le Banat: Un Eldorado aux Confins"

Herta Muller in volumul "Le Banat: Un Eldorado aux Confins" Fisa bibliografica a scriitoarei Herta Muller, publicata in volumul "Le Banat: Un Eldorado aux Confins", poate fi consultata on-line pe site-ul www.memoriatimisoarei.ro

In volumul "Le Banat: Un Eldorado aux Confins" (Cultures d'Europe Centrale, nr. 4 - 2007, Paris - Sorbonne), prezentarea scriitoarei Herta Muller pate fi citita la pag. 139-140, iar un fragment din romanul  "Omul este un mare fazan pe pamant", in traducere franceza, este disponibil la pag. 251-253.

www.memoriabanatului.ro/UserFiles/File/banat%20brumar%20oct%202007.pdf

 
Alte stiri

Lansarea volumului "Francezi in Banat, banateni in Franta" de Smaranda Vultur

Lansarea volumului "Francezi in Banat, banateni in Franta" de Smaranda VulturMarți, 22 ianuarie 2013, la orele 17.00, în librăria "Esotera" (str. Lucian Blaga, nr.2 ), va avea loc lansarea volumului Francezi în Banat, bănățeni în Franța de Smaranda Vultur. Prezintă Adriana Babeți, Viorel Marineasa, Alina Radu și Cornel Ungureanu.


Lansarea volumului "Basarabeni si bucovineni in Banat" - Timisoara, 25 februarie 2011

Lansarea volumului "Basarabeni si bucovineni in Banat" - Timisoara, 25 februarie 2011


"Basarabeni si bucovineni in Banat"

"Basarabeni si bucovineni in Banat"Volumul "Basarabeni si bucovineni in Banat", coordonat de Smaranda Vultur si Adrian Onica, a aparut sub egida Centrului Interdisciplinar de Studii Regionale al Universitatii de Vest din Timisoara. Publicat la Editura Marineasa in cadrul unui proiect finantat de Consiliul Judetean Timis, volumul reuneste povestiri de viata ale refugiatilor basarabeni si bucovineni in Banat. Volumul este prefatat de Smaranda Vultur si povestirile de viata sunt precedate de un studiu introductiv (Ocupatia sovietica a Basarabiei si a Bucovinei de Nord: teroarea comunista si refugierea populatiei in Romania), semnat de Igor Casu, doctor in istorie, cadru didactic la Facultatea de Istorie si Filosofie a Universitatii de Stat din Chisinau, Republica Moldova.


Lansarea volumului "Memoria salvata II"

Lansarea volumului "Memoria salvata II"Vineri, 12 martie 2010, in amfiteatrul A01 al Universitatii de Vest din Timisoara, va avea loc lansarea volumului "Memoria salvata II", coordonat de Smaranda Vultur si Adrian Onica. Vor prezenta: Adriana Babeti, Rodica Binder, Otilia Hedesan, Dana Percec si Smaranda Vultur.


DVD - "Harta memoriala a Banatului"

DVD - "Harta memoriala a Banatului"


Toamna femeilor - Deutsche Welle (Magazin cultural)


Romanul "Atemschaukel" de Herta Muller - prezentare Deutsche Welle (Magazin cultural)

Prezentarea romanului "Atemschaukel" de Herta Muller la emisiunea "Magazin cultural"- radio Deutsche Welle (autor Rodica Binder)


Despre Herta Muller la Deutsche Welle (Magazin Cultural)

"România Hertei Müller – văzută cu ochii celorlalți" - Autor: Rodica Binder


Documentar despre Sinagoga din Cetate

TVR a realizat un documentar despre Sinagoga din Cetate, care va participa la un concurs intre 30 de monumente din Romania, propuse pentru a primi o suma pentru restaurare.Episodul nostru se va difuza duminica 27 septembrie 2009 pe TVR 1 la ora 17, tot duminica 27 septembrie 2009 pe TVRC la ora 18.10 cu reluare joi 1 octombrie la ora 15.05 si pe tvr 3 martea in 29 septembrie, respectiv 6 octombrie de la ora 19.00. Sinagoga intra a treia in film. Va rugam sa urmariti documentarul si, daca va convinge, sa votati in modul indicat de realizatori, pentru Sinagoga din Cetate. 

Categorii de surse memoriale