Home » Surse memoriale » Detalii fisa   

Sursa orala - cod 24

Data realizarii: 19/03/2004
Locul interviului: Timisoara
Realizator interviu: Mihaela Sitariu
Numar casete: 2 casete
Durata interviului: 180 minute
Interviul a fost publicat: Nu
Locatie interviu: Arhiva de Istorie Orala a Fundatiei A Treia Europa, dosar: Romani
Alte observatii:

Informatii despre persoana

Gen: F
Varsta: 86 ani
Locul nasterii:
Locurile unde a trait persoana (intre ce ani): Timisoara: in copilarie in zona Bailor Neptun (str. 3 August nr. 1), apoi, din 1942 pe strada Bethoven nr. 5 in casa inchiriata de doamna Baruch, o proprietara evreica. Din 1950 cladirea a devenit sediul Sanepidului si familia este evacuata si se muta intr-o locuinta comuna si mica pe strada Trandafirilor.
Grupa generationala: 1940-1949
Status marital: Casatorit
Religie: Greco-catolic
Etnie: Roman
Pregatirea scolara: Invatamant superior
Stagiul militar: Nesatisfacut
Ce razboaie a prins: al doilea razboi mondial
Meserie/Profesie:
Ocupatie:

Indici

Etape ale vietii
  • Adolescenta: privatiunile, subiectele tabu dar si intilnirile, ceiaurile dansante si priteniile intre familii compun tabloul adolescentei.
  • Copilarie: copilarie fericita, isi aminteste jocurile copiilor, farmecul caselor, lectiile de pian cu mama, guvernanta, gradinile, intilnirile din "filegorie"
Perioade istorice
  • Comunism: Evacuarea din casa care a fost nationalizata, practica agricola a studentilor, repartitia la IAS dupa terminarea facultatii.
Teme
  • Educatie: Educatia in familie, dobandirea gustului pentru lectura si pentru auditiile de muzica clasica, studiul pianului, lectiile de franceza.
  • Locuire: Familia nu avea ideea unei case proprii, locuiau in chirie la diferite persoane. Casa si gradina erau locul de intilnire a prietenilor, rudelor; exista o "filegorie" si, legat de ea, un mod de petrecere a timpului.

 

Categorii de surse memoriale